CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Zo29apr Anthien-Nevers


Gisteravond leuk gepraat met het diner. Jannie had lekker gekookt. Veel over de camino gesproken en het spirituele. De 3 Duitsers, waarvan de man pastoor is, wil morgen omdat het zondag is een Mis doen. Afgesproken wordt om dit om 7 uur te doen en dan om 7:30uur ontbijt. Als ik thuis was zou ik zeggen: 'Het mot nie gekker waere'. Maar nu, prima.
Het was gisteravond heerlijk zacht weer en het waaide behoorlijk. De was was droog en om 22 uur te bed, met flink wat camino wijn achter de kiezen. Je wordt goed verzorgd bij John en Jannie.
De slaapzaal is koud (buiten is het warmer) en de duitse vrouwen krijgen een kruik mee naar bed. Nellie uit Berg&Dal en nu in Hoofddorp living is al lang onderweg en kruipt heel ervaren in haar slaapzak en slaapt zo. Zij is 2 apr in Maastricht begonnen en met een vriendin door de Ardennen gelopen. Vanaf Frankrijk is ze alleen zoals gepland was.
's Nachts wordt ik wakker van de storm die om het huis giert en de regen klettert op het dak. Het humeur is weer zakkend.
Vanmorgen om 06:30u zeikt het en het waait hard. Wat een zooi. Moet ik weer hebben als ik goed weer nodig heb. Dus eerst de Mis om 7 en dan ontbijt. De pastoor heeft alles bij zich. 1 vrij dikke minibijbel en nog 2 missalen en ook nog 3 gezang boekjes voor ons. 1 kelkje en hosties. Tijdens de erg bijzondere mis met Duitse gezangen klettert de regen neer. Hij vraagt om goed weer.
Als ik tegen 9 uur vertrek met nu al flinke tegenzin, regent het nog iets. Maar op straat stroomt het water en de rotzooi van de wind ligt her en der. Even buiten Anthien staat de straat onderwater. In Corbigny doe ik inkopen en bezoek de geldautomaat.
Het waait flink en dat is het zware vandaag. Na 20km durf ik de regenjas uit te doen, ondanks de zware buien op afstand. Later gaat de zon schijnen en is het prachtig fietsweer door een mooie streek en in de korte broek, wel met een fleece aan. De wegen zijn erg verkeersarm, wel groet ik enkele camino wandelaars. Al een eind voor Nevers heb ik besloten om vandaag niet naar Nos Repos te gaan op 125km. Ik kom er te laat aan vind ik en ik ben moe. Ook hebben ze misschien geen wifi. In Nevers, het einddoel van het 1e boekje van de 'Oude Wegen' bel ik naar de locale pelgrim refugio, maar zij hebben geen internet en dat wil ik nu zo vroeg op de middag perse wel. Dus zoek ik een soort Formule 1 hotel. Het wordt het Europahotel voor 36 met ook weer een bovenslaper. Eerst nog de kathedraal van St Cyr in Nevers. Geen stempel te krijgen op dit uur. Vrij dichtbij staat nog een prachtig Palais Ducal met groot voorplein. De cache in de buurt kan ik vandaag niet vinden o.a. wegens muggels.
Na een douche ga ik mijn fiets ook een wasbeurt geven in de buurt. Er komen onheilspellende wolken uit het oosten opzetten en jawel regen. Vanavond staat een dikke BigMac op het menu.


Anthien l'Huis Perreau

Anthien l'Huis Perreau

Anthien

Nolay

NolayNevers

Nevers

Nevers

terug