CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Ma30apr Nevers-st Saturnin

Vandaag ga ik weer op pad. Ik heb afgesproken op ca 125 km bij 'vrienden op de fiets' in St Saturnin. Eerst inkopen in Nevers en dan de stad uit. Mooie wegen en mooi weer. Een eind langs een kanaal wat opeens als aquaduct over de Loire loopt met een fietspad erlangs. Er zijn militairen en politie en het lijkt alsof er iemand zoek is. Aan de weg staat een mevrouw op leeftijd met politie te praten. Het is verder mooi weer en ik krijg er gewoon zin in. In Apresmond staat een echt Loire kasteel met een wasplaats met cache. Ik fiets wegens het mooie weer zelfs in korte mouwen. Maar... Als ik weer op de fiets zit begint het te betrekken en moeten er toch weer mouwtjes aan en er vallen druppels. Dus weer plastic over de bagage en schouders. Gelukkig valt de hoeveelheid mee. Prachtige wegen door een licht golvende streek. Heel mooi en ik haal dan ook een gemiddelde van 20.2km/u. Onderweg enkele camino wandelaars gezien. De looproute kruist hier en daar de fietsroute. Verbazend hoe weinig verkeer hier rijdt. Le Chatelet staat op de borden als poterie dorp afgebeeld en met een poteriemuseum.
Dan volgt een mooi maar erg heuvelachtig stukje naar Chateau-Meillant. Daar drink ik zelfs buiten wegens het zachte weer een koffie en ga ik op zoek naar een stempel voor mijn St Jaques. Bij de VVV wordt een dikke stempel met datum in het boekje bijgezet en vertrek ik doodgemoedereerd naar St Saturnin op 7km. Halverwege in het bos begint het INeens te regenen. Hagel en stortregen. Ik krijg niet eens de kans om iets te regelen voor beschutting. Met bakken valt het eruit. Bij een onbewoond huis ga ik plat tegen de gevel staan, maar ik wordt evengoed zeikenat. Wat een klotezooi. Een mooie dag wordt zo de 9e zeikdag.
Als ik bij de fam. Veld kom, is het droog. Er staat een huisje voor mij klaar en de kachel is brandend. Prachtig. Mijn bagage pak ik uit en zet de koffers op de kop te drogen. Jammer ik had vandaag zo'n goeie zin. 135km en 950gps-hoogte.Allier

Allier

Apresmond

Apresmond
Sancoins

St Amand Montrons

St Amand Montrons
St Amand Montrons

St Amand Montrons

St Amand Montrons
Le Chatelet pottenbakkers dorp

terug