CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Ma07mei Ostabat-Pamplona


Weer goed geslapen na een goed diner met de Franse Basken. Vriendelijk oud echtpaar, waarvan de man een lamme arm heeft en de vrouw eigenlijk de chambre-hote runt + nog de schapen meemelkt op de boerderij. Met nog een ander echtpaar en een zoon des huizes wordt er gedineerd en we zien dat mr. Hollande de verkiezingen wint en voor 5 jaar president wordt. In het Frans wordt er druk gepraat over de wereldpolitiek. Het is lekker eten wat de oude vrouw gekookt heeft en als je honger hebt is alles lekker.
Vanmorgen fiets ik na een ontbijt en een mailcheck op hun langzame adsl internet richting de 1e echte helling. Maar voordat ik in St Jean de Pied Port ben, zijn er diverse klimmetjes te nemen.
In St Jean stuit ik op een andere JanJanssen fiets en dus een NL-er die hem berijdt. Hij blijkt uit Vught te komen en is ook op 22 april vertrokken en heeft de west route gedaan. Na een koffie, een stempel bij de VVV, wat inkopen en enige foto's, vertrek ik voor de PyreneeŽn oversteek. Het is prachtig zonnig weer, niet warm.
De Roelandspas (col Ronceveaux) is wat onregelmatig, waardoor er verschillende afdalingen in zitten. Het is zwaar maar best te doen. Op ca 700m hoogte komt er een Belgische wielrenner naast me rijden en we babbelen wat. Hij heeft in 2005 Santiago gedaan. Ik stop bij een beekje om me wat te verfrissen, te eten en rust. Even voor de top komt een Zwitser bij. Hij is 17 apr vertrokken uit Geneve met zijn maatje, die heel ver achter ligt. Op de col, waait het hard en is het koud, komt de Belg weer terugfietsen en met de Zwitser heb ik nog een heel gesprek over zijn GPS, die hij na 5 jaar nog niet kent.
Ik daal af naar Roncevalles en ga langs de VVV voor een stempel. Maar, zegt het goed Engels pratend meisje: bij het pelgrims refugio hebben ze een veel mooiere. Zo'n advies kun je van een, ook nog heel mooi meisje, niet negeren. Na een koffie besluit ik door te rijden naar Pamplona op ca 50km. Het valt wat tegen. Wel afdalen, maar er zijn verschillende knikken die me erg opbreken. Op de laatste knik weer een cola en een gesprek met 2 Spanjaarden (weer Engels), die enkele dagen een stuk camino lopen. Hier kruisen heel veel wandelaars mijn route en verder ook langs de weg zie je er veel lopen. Het waait erg hard en soms moet ik gewoon bijtrappen op de afdalingen om wat vaart te houden. In een voorstad van Pamplona (Villava) zoek en neem ik een kamer in hotel DonCarlos met perfect WiFi. De blog kan ik weer updaten en ik heb een goede skype verbinding.
91km + 1645hoogtemeters


Ostabat

St Jean de Pied Port

St Jean de Pied Port

St Jean de Pied Port

St Jean de Pied Port

St Jean de Pied Port

Col de RoncevauxCol de RoncevauxRoncevalles
    
Roncevalles
    
Roncevalles


Roncevalles naar  Santiago


 

terug