CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Do 26apr Chalons en Champagne - Dosdon


Vannacht en vanmorgen regent het. Niet hard maar de dakafvoer is stuk van dit 1eclasse hotel en het water klatert op de grond. Het ontbijt wordt op 10m2 gehouden en alles staat op elkaar en zit tegen elkaar. Van alles is op. De boter, de sinaasappelsap, geen kaas, alleen jam, maar…er is appelmoes. En dat voor 10euri.
Alle gedroogde kleding moet weer worden ingepakt en ik heb ook alle tassen laten drogen. Mijn dikke fleece is nog steeds nat op de stiksels.
Ook Chalon is nog nat en het regent een beetje. Na een boulangerie en de Caissed´Espargne rijd ik de stad door op weg naar het zuiden. Beetje regen en met een straffe ZW wind op de neus. Ca 8km buiten Chalon fiets ik 2 grote regencapes achterop. Als ik voorbij ga, vraag ik: Saint Jacques ? Oui, oui klinkt er vanonder de plastic. En een bolle bebrilde man kijkt om. Ik roep nog: Bonne route! Dit zijn de eerste Santiago gangers die ik voorbij ga. Later denk ik, het konden we NL’ers zijn, waarom niet wat meer gesproken.
Het blijft nat en vooral winderig op de lange vooral lege wegen en de vele uitgestorven dorpjes met kerk maar verder geen voorzieningen. Ik ben toe aan pauze en heb gisteren in de appendix van de Camino routeboekjes gelezen dat hier na 55km een nieuwe B&B is. Om ca 13 uur ga ik op zoek naar het overnachtingsadres. Eigenlijk veel te vroeg, maar mijn benen roepen om rust.
Het is een mooie verbouwde boerderij en ik kan een kamer krijgen en vanavond diner. Ik krijg een pot koffie en kan lunchen met mijn eigen food. Er is wifi en daardoor kan ik de blog ook weer erg vroeg bijwerken. Het is dus vandaag toch een watjes afstand geworden. 55km en gem 14km/u.Dosdon  B&B

Dosdon  B&B

Dosdon  B&B

windmolens in aanbouwLa Seine

 

terug