CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Zo 22 apr Venray-Konzen

Het avontuur is begonnen.
Uitgezwaaid door Truus, Baukje, Manja, Nina, Puck en Lenn en ons Mariet ga ik van start. Emoties komen bij me op in de Helfrichstraat, die ik daar nog nooit heb gehad.
Op de Heide staan Jet en Chris achter een afzettingsbord om mij uit te zwaaien.
Het waait precies uit de richting waar ik naar toe moet. Bij wat bossage langs de weg merk je hoe hard de wind je tegen probeert te houden. Maar alles gaat goed, het is tenminste droog. Bij Kessel heb ik nog even contact met Truus, omdat ik op de pont moet wachten. Hans is nog even thuis geweest om te polsen of ik wel echt weg ben. Hij rijdt me met de racefiets na en met een beetje rekenen zal hij me na Swalmen wel inhalen. Net voor Boukoul haalt hij mij in en samen rijden we naar Vlodrop om daar koffie te drinken. Als we buiten komen, hagelt het en dus wachten we tot die bui voorbij is.  Na een fotosessie bij de grens, keert Hans weer om naar huis.
Net over de grens begint het te regenen. De regenjas wordt aangetrokken en het koffer met plastic afgedekt. Na 15 min is het weer droog. De route langs de Limburgse grens op het Duitse is best mooi, maar het regent af en toe. Bij Aken schuil ik 2x in een bushokje, omdat de bui zo te zien kort zal duren en beide keren is het na 10 min weer droog. Na enkele caches gedaan te hebben zie ik bij het CHIO in Aken 3 vrouwen doende bij een hek. Ook hier ligt een Geocache en ik draai om met de vraag of ik mijn naam ook in het logboekje mag schrijven. Uiteraard mag dat, ik zou deze anders hebben laten liggen. Verderop in Aken neem ik nog een koffie met een stuk kersenvlaai om dan weer door te fietsen. De route is in de stad niet zo leuk, om de 200m een stoplicht en het lijkt of ik altijd moet stoppen. Na Aken richting Eifel gaat het regenen. Bagger. Het demotiveert behoorlijk. Plastic om mijn flinke stappers en soppend verder door de regen. Ellende. En het houdt maar niet op. Ook nog een keer een paar flinke hellingen, dus alles duurt lang. Als ik 3km voor Konzen ben kan ik mijn regenjas weer uit doen, om bij Hotel Jägersruh weer met droog weer in te checken. Een aardige kamer met wifi en contact met thuis en deze weblog kan gemaakt worden. Straks eten en op tijd naar bed, want ik ben na 136km behoorlijk uitgewoond. Morgen een route door de Ardennen naar Cetturu bij Houffalize, 'slechts' 95km.
 za 21 apr: klaar voor de start bij Oda met een meereizende travelbug van het Geocachen

mijn maatje

1e grens  NL-DE

Ubach-Palenberg

 

terug