CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Wo09mei Logrono-Santovenia de Oca


Weer een prima nachtrust en om 7 uur naar het cafetaria om te ontbijten. Om 8uur zit ik op de fiets. Gisteren heb ik mijn Rohnin een poetsbeurt gegeven, omdat ie het dik verdiend had. De ketting gesmeerd en de zand zo goed als het kan verwijderd.
Bij de noord-brug in Logrono, is een Info voor peregrinos, ook ligt er een cache. Deze kan ik zoals gebruikelijk niet vinden, maar ik fotografeer alle marks van de camino. Op de stoeptegels, in een waterbassin, gele verf op verkeersborden etc. Het stikt van de aanwijzingen. Als ik door de stad rijdt en natuurlijk de gesloten kathedraal digitaal vastleg, fiets ik volgens de gps en kom gewoon op de autovia (autoweg) uit. Da's gewoon K.U.T. Op de vluchtstrook snel naar de volgende uitrit. Als ik de track bekijk zit die steeds op de autoweg en ik besluit terug te gaan naar de stad. Ik zie een groepje fietsers en vraag aan hen waar de route is. Het zijn Argentijnen, een 5tal jongens van ca 18 jaar met 3 volwassenen. Ik besluit hen te volgen en we kunnen best in het Engels met elkaar praten. Maar.... ze zeggen dat hier de weg via de wandelroute gaat en daarom heb ik deze ook gemist. We gaan dwars door een park langs honderden wandelaars en langs een meer over het grindpad. Buiten Logrono wordt het echt menens en wordt het een scherpe keien pad. Tot 30km is de N210 naar Burgos vernieuwd tot een autoweg en dus niet voor fietsers. Dus volg ik tot Najera het keienpad van de wandelaars.
Ik besluit om de N210 vandaag te nemen naar Burgos. Misschien niet de mooiste, maar zeker wel de snelste route. Het is een erg drukke weg met een vluchtstrook, maar niet erg steil. De wandelaarsroute volgt bijna overal deze oude route national. Op vele plaatsen staan de markeringen dat de camino de N210 oversteekt. In het landschap was ook gisteren al een olijfboomgaard en druiventeelt (Rioga wijn) te vinden, maar vandaag zijn dat er veel meer en erg veel grote Bodega's. Aan de horizon zowel in het noorden als in het zuiden bergtoppen met sneeuw.
Ik maak dankbaar gebruik van de tankstations, om mijn dorst te lessen, want het is behoorlijk heet. Santo Domingo de la Calzada is weer een echte camino stad. Kerken, kloosters en heel veel wandelaars. Ook verschillende fietsers, ook ontmoet ik weer een groep bomberos uit Cordoba, die ik gisteren al heb ontmoet in Los Arcos.
Na een stempel bij de VVV en een russische salade met brood fiets ik weer verder. Het is buffelen en de hoogtes rijgen zich aaneen. Logrono lag op 400m en de Puerto de la Pedraja ligt op 1150m. Tot nu de hoogste top van de gehele route.
Om 16:40 kom ik vrij "kaputt wie hund" op een verder verlaten kruising bij een hotel wat er prima uitziet en besluit een kamer te vragen. 30 dus ik stem er meteen mee in. Zelfs wifi is inclusief. Met een grote pul vet verdiend bier schrijf ik deze blog. Ca 20km ten oosten van Burgos.
111km en 1391 hoogtemeters.
NB: Het zouden nog 530km naar Santiago zijn, dus dat geeft deze burger weer moed.

 


Logrono

Logrono

Logrono
  
Logrono
 
Logrono

Logrono

Argentijnse camino fietsers

keienpad Ventosa

Najera

Najera

uitzicht op de sneeuw van de Sierra

Bodega in de Rioja streek


  
Santo Domingo de la Calzada
  
Santo Domingo
  
Santo Domingo

Villafranca Montes de Oca

rotskerk Villafranca

volgens mij echt verdiend..

terug