CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Wo02mei Benevent-Uzerche

Vandaag ziet het weer er weer prima uit volgens weer-on-line. Cijfer 9. Ik moet ook stempels onderweg verzamelen en wil hier in Benevente wel even wachten tot de VVV open is. Dus vertrek ik pas net na 9 uur, het is tenslotte maar 107km.
Prachtig weer, prachtig landschap en veel hoogtemeters. En deze meters, langs alle grote weides met kuddes koeien, breken me later op. De Limousine is beroemd om haar mooie roodbonte koeien en er zijn er hier zat. Gemengd met kalfjes en papa stier grazen ze dicht bij elkaar en kijken steeds heel belangstellend op. Waar het aan ligt weet ik niet maar ik groet ze vaak met 'dag dames'.
Ik rijd 2 wandelaarsters voorbij met een wagentje op 1 wiel achter zich aan trekkend. Het blijken 2 Brabantse vrouwen van midden 40 te zijn die al 4 weken lopen. Ze hebben het meeste gewicht van de bagage op het wieltje achter zich en zijn door alle regen door hun schoenen heen gelopen en lopen nu op sandalen om hun voeten te sparen.
Halverwege ligt St Leonard de Noblat, een grotere plaats waar ik net na 12 uur binnenrijd. De VVV is tot 12:15 open en net hier hebben ze geen stempel, maar wel bij een winkel t.o. de kerk. Dus daar even binnen en er in de winkel ernaast nog wat banaantjes en wat sap gekocht.
Net buiten St. Leonard maakt de GPS even een foutje en buigt te vroeg af voor de rivier. Pas later kom ik er achter, dat de route ergens de rivier kruist waar ik niet kan fietsen, er is geen brug. Dus moet ik weer zo'n 3km terug.
De heuvels en hellingen rijgen zich aan elkaar en matten me af. Onderweg besluit ik om morgen een stuk te treinen. In Uzerche de trein naar Cahors, zodat ik weer op schema zit. Helaas mis ik dan wel Rocamadour, wat erg mooi moet zijn.
In Uzerche kom ik langs het station en het leuke donkere meisje achter de balie kan perfect Engels. Hier regel ik voor morgen 08:15uur een kaartje voor me zelf (met leeftijdskorting !) en de fiets. Even verder in het dorp ligt Hotel Teyssier, waar ik om 17 uur een nette kamer neem met wifi.
Vandaag 112km en 1516 hoogtemeters.


St Benevente l"Abbaye
Limousin veeLimousin

St Leonard

Limousin

kruispunt met koeienmonument

Limousin

Uzerche

Uzerche

Uzerche

Uzerche

Uzerche

Uzerche

 

terug