CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Za05mei Montesquiou-Pontacq

Weer goed geslapen en om 6:30 reveille. Ik zit in een chambre-d'hote. B&B bij de mensen thuis. Je mag er eten maar dan moet dat met de uitbaters aan tafel zijn. Omdat ik gisteren weinig kon praten met het Franse gezelschap aan tafel (5) heb ik maar alle wijn gedronken die men me inschonk, waardoor ik een beetje kachel maar snel in bed ben gekropen. Maar vanmorgen weer fris als een hoentje aan het ontbijt. Om 9uur ben ik vertrokken voor een kort traject.
In Marsiac, ga ik naar de VVV voor een stempel en vraag ik of er een fietsenzaak is. Nee, alleen een garage zou mijn druk op de banden kunnen controleren. Ik ga naar een garage en daar wordt wat in elkaar geknutseld om de luchtdruk te testen en op 5bar te brengen. Na 15 min is het gefixt en ik mag niet betalen wegens st Jacques. Dus ga ik ook ff de kerk in en duw daar 2€ in de offrande. Er staat een bord met rolletjes papier met teksten uit de bijbel, speciaal voor de Pelegrins. Dan nog wat inkopen en weer verder.
Een eindje buiten Marciac staat op een hoog punt een toren met een schildering van een pelgrim. Ook zou hier een cache moeten liggen, die ik dus ook nu weer niet kan vinden. Het is mooi weer en naar het zuiden heb ik een hele mooie blik op de besneeuwde Pyreneeėn. Ze komen langzaam dichterbij en als de zon dan ff weg is en wel op de sneeuw schijnt, zijn ze erg helder.
Ik doe de route zuidelijk langs Pau en heb hiervoor de track wat aan moeten passen. Als je dit niet perfect doet dan kan er een lijntje tussen 2 punten gemaakt worden, waar geen weg is. En dat heb ik. Ik sla te laat af en raas 1,5km naar beneden. Na de ontdekking moet ik weer 100m klimmen om op de goede afslag terug te zijn. Pfff.
Er komen steeds meer wolken op en richting Pyreneeėn hangen grijze regensluiers. En zo'n 15km voor Pontacq schuil ik een kwartiertje in een abri. Het is niet zo veel maar verderop is de weg goed nat. Droog arriveer ik om 15uur in Pontacq bij mijn hotel. 86km + 915hoogtemeters.

 


Marsiac

Marsiac

Marsiac (met gebeds rolletjes voor de pelgrims)

Armentieux

Luquet

Luquet

richting Ger

Pontacq
 
Pontacq


 

terug