CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Zo13mei Ponferrada-Sarria

Gisteren pas om 22:30uur naar het hotel. Het was gezellig met Jan op het terras op een zaterdagavond in flanerend Spanje. Ik ontbijt al voor 7 en zit om 7:15 uur op de fiets. Het eerste deel is vlak, maar wat hier vlak is, vinden wij ( en ik) best wel glooiend. Dus op en af en na 20km begint het echt omhoog te gaan. Na Villafranca begint de klim naar Cebreiro. De weg gaat heel lang slingerend onder de autoweg en niet erg steil. Ik rijd de 3 NL's nog bij en rijd met Bas verder. Maar als het steiler wordt moet ik hem laten gaan. Ik rijd nog een zwoegende Spanjaard voorbij en rijd met een Canadese jonge vrouw uit Vancouver een eind omhoog. Zij is met haar man hier fietsen en ze hebben een kind van 10 maanden, dus nu kan het nog, zegt ze en ondanks de moederdag vandaag.
In Pedrafita (net over de grens in GaliciŽ) staat Bas te wachten, maar ik rijd verder en kom om precies 12 uur in Cebreiro op 1305m. Ik beloon mezelf met een pils en kop koffie en loop even rond. Een NL stel uit Raalte heeft vandaag een snipperdag genomen en zijn al ruim 1 maand fietsend onderweg. In het kerkje is een mis gaande. Op het aantal misgangers zouden ze bij ons heel jaloers zijn. Ik offer wat zonder een kaars aan te steken en ga weer naar mijn fiets, ook stuur ik nog even een sms naar het thuisfront met de mededeling dat ik de laatste hoge puist van mijn Camino nu ook erop heb zitten.
Als ik mijn weg vervolg is er natuurlijk eerst een afdaling en dan weer klim naar het San Roque standbeeld. Mooi beeld, waarbij ik mijn lunch ga gebruiken. Ik moet nog op de foto met een Dortmundse vrouw en ff later komen de 3 NL'ers er aan. Ze hebben een wat vochtige tent en vinden dat dit hier net de plek en tijdstip is, om te drogen. Ik fiets weer verder en de weg stijgt na weer een knip van 150m, naar de Passo de Poijo op 1345m.
Een prachtige afdaling volgt door een magnifiek berglandschap en ik suis over het heerlijke asfalt omlaag. Maar.... er volgen dan weer ettelijke klimmetjes, die de fut uit mijn lijf halen. Het is fantastisch weer, zonnig niet te heet en weinig wind. Hoewel hier meer wind staat dan in de klim. Deze regio van Spanje heet GaliciŽ en het lijkt hier groener dan in Leon waar ik vandaan kom. Het blad aan de bomen is groter en de hei staat vol in bloei op de bergen. In GaliciŽ is de neerslag per jaar ongeveer gelijk aan NL ook de temperatuur is er veel lager dan in het binnenland en aan Costas van Spanje.
Als ik in Sarria aankom, besluit ik om een albuergho te zoeken. Ik ben de 1e gast en neem mijn intrek voor 10Ä in een bed. Na een douche doe ik de was in de machine en hang deze te drogen en ga aan de weblog. Helaas heeft de albuergho geen bier in de automaat, daarvoor moet ik de straat op. Ook eten moet ik daar zoeken.
Vandaag 105km en 1426hoogtemeters. Nog 130km naar Santiago, die ik wil opdelen over 2 dagen.

 
Cacabelas

Villafranca

Villafranca

Pedrafita

Pedrafita

Pedrafita

Pedrafita

Cebreiro

Cebreiro

Cebreiro

Cebreiro

zondagsmis Cebreiro

Cebreiro

Cebreiro

San Roque
     
Samos

Samos

Samos

Samos

Samos

Sarria  - Albergue San Lazaro
 

terug