CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Di08mei Pamplona-Logrono


Vannacht regen en vanmorgen dus ook nog. Niet erg hard maar 'ut raegent moj' zouden de boeren bij ons in Rooj zeggen. Ook in Spanje moet dat, maar waarom juist nu. Ik heb gisteravond een hotel geboekt in Logrono, omdat ik de was na een regendag dan beter kan doen.
Na een prima nachtrust en ontbijt peddel ik om 08:30uur Pamplona door. De track is niet geheel zuiver en ik raak het spoor dan ook af en toe kwijt. Wel herken ik enkele winkelstraten van onze vakantie in 2005. Ook het plaza de Toros, passeer ik. Ik fiets dwars door een groot park en ben ineens buiten het centrum, dus geen stempel van Pamplona. Onder een viaduct maak ik me regenklaar: plastic om de schoenen. Drommen camino wandelaars lopen richting westen. Het pad kan hier niet gemist worden, borden, bordjes, etiketjes, stoeptegels, markeringen op de weg. Overal staat het logo van de camino. En vandaag is iedereen gehuld in plastic. In Cizur Menor leg ik aan om mondvoorraad in te slaan. Nog een blik op Pamplona en hup meteen de eerste klim zo'n kleine 250m omhoog. Ook onder de plastic is nu alles nat. Even later een grote witte berg. Ik vraag aan een local of het sel is en hij bevestigt dat met een heel verhaal. Het zout komt hier aan de oppervlakte en wordt gewonnen.
In Campanas is de track ook weer niet juist, maar de nieuwe autoweg zal hier wel debet aan zijn. Koffie en door de nattigheid verder naar Punta La Reina. Een prachtige oude stad, met een Jacobus kerk. Ook hier kun je voor 1 enkele minuten het goud in de kerk laten blinken. Of een kaars of de lampen, maar met lampen betere foto's. Bij de erg mooie en luxe VVV laat ik weer een stempel in mijn boekje drukken. De oude brug is erg pittoresk en ik fiets daarna de stad weer uit. Het is bijna droog na 40km en weer is de track niet helemaal juist, ook weer door de autoweg. Opnieuw een flinke klim en nog een paar zodat mijn hoogtemeters weer flink oplopen. In Estella is het droog en fiets ik 2 Italianen achterop. Ze zijn in Florence gestart en kunnen helaas enkel Italiaans.
In Los Arcos is weer een prachtige kerk met een mooie arcade, waar veel MTB'ers zitten te rusten. Na een stempel bij de VVV nog even langs een refugio met een blinkende drankautomaat bij de ingang. ( 1 cola). Een hele rij schoenen staan buiten te dampen. Ik fiets verder en krijg op de windstille stukken last van Spaanse vlieg(en) en dat fietst lastig, kan ik verzekeren.
In Logrono over het industrieterrein naar mijn hotel. Opnieuw een mooie kamer met bad en snel wifi voor 40.
110km en 1452 hoogtemeters. Totaal nu 1781km gefietst en ca 18000 GPS-hoogtemeters.

 


Pamplona

Pamplona

Cizur Menor

Cizur Menor

Pamplona

zout aan de oppervlakte  Arlequi

zout aan de oppervlakte

Arlequi

Eneritz

Eneritz

Puenta La Reina

Puenta La Reina

Puenta La Reina
   
Puenta La Reina
    
Puenta La Reina
    
Puenta La Reina
   
Puenta La Reina

Puenta La Reina

Puenta La Reina
   
Puenta La Reina

Puenta La Reina

Puenta La Reina

Puenta La ReinaEstella

Estella
   
Los Arcos

Los Arcos

Los Arcos

Los Arcos


   
richting Sansol           -      richting Los Arcos

Sansol
 

terug