CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Wo 16 mei Santiago
 

Vannacht slecht geslapen. Gelukkig met internet/laptop de tijd kunnen doden. Wat foto's bewerkt. Om 9 uur mijn beste maatje, mijn trouwe fiets uit de spelonken van de parkeergarage gehaald en naar Hotel Mexico hier om de hoek gebracht. Er was materiaal om de pedalen eraf te halen en het stuur te draaien. De fiets wordt vrijdag opgehaald en begin volgende week thuis afgeleverd door Soetens uit Vessem. Ik ben toen de stad ingelopen, onderweg nog een licht ontbijtje genomen en weer naar de kathedraal. Er was een mis gaande, maar toen ik heel devoot in een van de voorste rijen plaatsnam, was het afgelopen. De vele Mis-heren liepen weg en zelfs de extra verlichting ging uit. Toen ben ik weer verder door de stad geslenterd en heb in een park een cache gezocht en zelfs gevonden.
Nog een currios gegeten en toen de toeristensteegjes doorgelopen. En toen zat heel toevallig Jan uit Teteringen met vrouw op het terras. Samen nog een koffie gedronken en ben toch naar de 12 uur Mis gegaan. Druk met een grote groep Engelsen/Ieren, Italianen en Polen, die een woordje in hun moerstaal kregen. En..... het wierooksvat werd geslingerd. Dat is wel een belevenis. Heel indrukwekkend om zo'n gevaarte door de rijen te zien suizen.  Op YouTube staat mijn filmpje:
Omdat de kathedraal enkel electrische kaarsjes heeft, ben ik de stad verder ingelopen om echte kaarsen te zoeken en heb ze gevonden. Ook loop ik tegen een shop met koffers aan en koop een goedkoop koffer om mijn fietsbagage in te doen. Ik dacht de fietskoffers met een touw bij elkaar te binden, maar heb best gezocht en gevraagd, maar geen koord kunnen vinden. Dit is een prima oplossing, want ik moet morgen nog een 500m naar de bus lopen. Na een hapje eten ga ik in bad. Ik ben moe. De vermoeidheid kan nu naar buiten komen, denk ik. Ik heb pijn in mijn schenen en rug, misschien wel van de 10km slenteren van deze morgen. Hierna het blog en dan Truus nog even aanroepen. Ik ben klaar om naar huis te vliegen.

Overpeinzend:
Waarom camino ? Spiritueel ? Je eigen een opgave stellen ? Sportief ? Een tijd op jezelf ? Gedachten laten gaan over hoe je leven is, hoe het leven ging en hoe het leven zou moeten gaan ? Wat wil je nog allemaal ? Hoe gelukkig moet/wil je eigenlijk zijn ? Wat mis je ? Thuisgevoel ontberen ? Heimwee ?
In ieder geval: door deze langdurige lichamelijke inspanning, wordt je geest gescherpt.
Bedankt dat ik dit mag meemaken.

Do 17 mei naar Huis

’s Morgens op Hemelvaartsdag nog een ontbijt op een vrijwel uitgestorven straat in Santiago en dan op tijd naar het vliegveld. De vlucht met Air Berlin is prima via Mallorca, maar in Düsseldorf blijkt mijn koffer zoek. Het grootse onthaal met spandoek van mijn kroost valt in het water. Ik kom na aangifte een verder helemaal lege aankomsthal binnen en kan eindelijk weer mijn (jarige) Truus en dochters omhelzen. We zijn even na middernacht thuis in Venray.
Weer terug in de werkelijke wereld.
Vrijdag met veel omwegen mijn foto’s van de al lege laptop gehaald en zaterdagnamiddag werd mijn koffer thuis bezorgd vanuit vliegveld Düsseldorf.
Op woensdag 23mei is de fiets keurig verpakt thuis afgeleverd. Ik heb mijn Rohnin onderscheiden met een camino-schelpje.

- = - = - = - = - = - = - = - = - =

Een prachtige, intensieve, sportieve en vooral ook spirituele fietsvakantie !!!

Ik wil iedereen hartelijk bedanken die me heeft ondersteund op mijn fietstocht met een mail, commentaar of anderszins. Alle reacties hebben me echt heel veel gedaan.

Ter afsluiting ben ik zondag 20 mei op de racefiets nog een laatste kaarsje in Kevelaer op gaan steken.

 
   
souvenirs shops  

straatbeeld bij hotel (station)
warme ontvangst op Dusseldorf Airport


 

terug